Nieuws

Hengst Filters

OEM-kwaliteit voor elke motor

Vandaag aan de techniek van morgen werken. Als jarenlange partner en filterserieleveranciers voor de auto-industrie zijn wij nauw betrokken bij de ontwerpfasen van toekomstige autogeneraties en genieten wij wereldwijd het vertrouwen van alle gerenommeerde producenten.

Onze oplossingen op het gebied van filtratie en fluidmanagement overtuigen door hun hoge mate van betrouwbaarheid, de nauwkeurige maatvoering, hun duurzaamheid en de uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. De jarenlange competentie op het gebied van OEM-uitrusting biedt ook in het segment voor reserveonderdelen de beste garantie voor een optimale kwaliteit met producten die altijd aan de nieuwste ontwikkelingen van de techniek voldoen en op maat gesneden zijn voor het betreffende voertuig. De exact gedefinieerde specificaties van de autofabrikanten en de uitgebreide controles en testen garanderen dat deze claim waargemaakt  wordt. Filters die als OEM-uitrusting worden ontwikkeld, worden identiek overgenomen voor het aftermarketsegment.

Bij het onderhoud is het aan te raden bij vervangende filters op producten van premium-kwaliteit te vertrouwen, daarmee kunnen handel en werkplaats er zeker van zijn dat een optimale filtratie van lucht, olie of brandstof wordt bereikt. Dit is de basis voor optimale motorprestaties, een lange levensduur en een veilige en betrouwbare werking.
 

Oliefilters

Een schone zaak:

Hengst oliefilters zuiveren de oliekringloop effectief van verontreinigingen en zijn bijzonder robuust, duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Moderne verbrandingsmotoren moeten steeds meer presteren – en moeten daarom te allen tijde uitstekend gesmeerd worden. Afhankelijk van de toepassing worden per minuut meerdere honderden liters door de motorkringloop gepompt om de wrijving tussen de bewegende delen te verminderen en een voortijdige slijtage van zuigers, lagers enz. te verhinderen. Naast de kwaliteit van het smeermiddel zelf, is ook een betrouwbare werking van het oliefilter van significant belang.

 • Stof, metaalslijpsel en andere resten tot de kleinste deeltjes van slechts 10 μm (0,01 mm) worden betrouwbaar uit de smeerrkringloop verwijderd.
 • Het risico op beschadigingen en slijtage van motorcomponenten wordt duidelijk verlaagd en ook het brandstofverbruik en de emissies worden verlaagd door schone olie en een optimale werking van het smeermiddel.
 • Alleen een hoogwaardig oliefilter is bestand tegen temperaturen tot 160 °C en vertoont daarbij een statische drukbestendigheid tot Max. 20 bar.
 • Met meer dan 120 verschillende filtermedia is voor elke toepassing een passende oplossing te vinden.
 
 
Brandstoffilters

Zonder schone brandstof staat alles vast:

Hengst brandstoffilters behouden de bedrijfszekerheid van de motor en beschermen het inspuitsysteem tegen verontreinigingen.

Inspuitsystemen voor moderne benzine- en dieselmotoren reageren gevoelig op de kleinste onzuiverheden in de brandstof. Onderzoeken hebben aangetoond dat de door internationale organisatie aanbevolen hoeveelheden vuildeeltjes in brandstof (lager dan 24 mg/kg) vaak duidelijk overschreden worden. Wordt het brandstoffilter niet met de voorgeschreven frequentie vervangen, dan kan dat tot een verstopping van het inspuitsysteem leiden en de bedrijfszekerheid in gevaar brengen.

 • Vuildeeltjes worden door de filterfijnheid van 2 μm (0,002 mm) zeer effectief verwijderd en kunnen het inspuitsysteem niet bereiken.
 • Het filter scheidt in moderne dieselinspuitsystemen water uit de brandstof af om corrosieschade in het inspuitsysteem (bijv. de hogedrukpomp) te verhinderen.
 • Onvoldoende gefilterde brandstof kan uitval van het inspuitsysteem tot gevolg hebben
 • De motor kan zijn optimale prestaties leveren, verbruik en emissiewaarden worden door goed gefilterde brandstof verlaagd
 
 
Luchtfilters

Zo kan de auto doorademen:

Kwaliteitsluchtfilters van Hengst beschermen de motor en de elektronische componenten door de aangezogen lucht zeer effectief en betrouwbaar te reinigen.

Het luchtfilter is zowel bij benzine- als dieselmotoren het meest belangrijke filter.

Afhankelijk van de prestaties zuigt een bedrijfswagen tot 1.500 m3 lucht per uur aan met een deeltjesgehalte tot max. 50 mg/m3. Kwaliteitsfilters verwijderen vreemde deeltjes permanent uit de aangezogen lucht en zorgen daarmee voor het behoud van het motorvermogen. Het luchtfilter zorgt voor een optimaal gedoseerd brandstof/lucht-mengsel en garandeert daarmee de best mogelijke verbranding.

 • Moderne kwaliteitsfilters realiseren een afscheiding van bijna 100% en garanderen daarmee een goede werking over het hele onderhoudsinterval
 • Door de hoge pulsatiestabiliteit laten de filters ook bij dynamische motoromstandigheden geen stof passeren.
 • Via de lucht aangezogen deeltjes kunnen zich zonder betrouwbare filtering op de luchtmassa-sensor afzetten en daardoor vermogensverlies en een hoger verbruik tot gevolg hebben.
 • Demping van aanzuiggeluiden
 • Een betrouwbare filtering beschermt op termijn de soepele loop van de motor en verlengt de levensduur
 
 
Interieurfilters

Een prima klimaat zonder uitlaatgassen, stof, pollen enz.:

Interieurfilters zorgen voor een gezond en hygiënisch klimaat in de auto en houden het concentratievermogen van de bestuurder op peil.

Voor een ononderbroken probleemloze werking van de airco is een regelmatige vervanging van het interieurfilter dringend aan te raden: minimaal eens per jaar – zo luidt de vuistregel – bij ‘kilometervreters’ twee keer per jaar. Deze vervanging waarborgt niet alleen de luchtkwaliteit in de auto/cabine, naar ontziet meteen ook de motor van de aanjager, omdat de luchtstroom niet belemmerd wordt.

 • Pollen, stof en andere allergenen en geurbelastingen (zoals uitlaatgassen) worden voor vrijwel 100% uit de lucht gefilterd.
 • Deeltjes tot 3 μm (0,003 mm) worden effectief tegengehouden
 • De actieve koollaag werkt als een spons en bindt schadelijke gassen – in poriën die 10.000 keer fijner zijn dan een menselijk haar
 • De hoeveelheid schadelijk fijnstof in het interieur wordt duidelijk gereduceerd.
 
 

 

Fugo Gouda

Nieuwe Gouwe O.Z. 13
2801 SB Gouda
Tel: 0182 69 10 10
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ma t/m vrij 8.00 tot 17.30 uur
Za 9.00 tot 12.30 uur

Fugo Maarssen

Industrieweg 8
3606 AS Maarssen
Tel: 0346 79 10 30
maarssen@fugo.nl
Ma t/m vrij 8.00 tot 17.30 uur
Za 9.00 tot 12.30 uur

© 2022 Fugo b.v.. All Rights Reserved. Designed By WebdesignBB

Zoeken